نقد و بررسی لپ‌تاپ VAIO S

0

اگر اخبار دنیای فناوری را دنبال کرده باشید، در جریان هستید که بهمن ماه ۹۲، شرکت سونی، بخش کامپیوترهای شخصی‌اش یعنی «وایو» (VAIO) را به شرکت سرمایه‌گذاری Japan Industrial Partners واگذار کرد. مدتی بعد، زیرمجموعه‌ی وایو به‌صورت مستقل و تحت همین نام، راه ناموفق سونی را ادامه داد. این بار وایو بازار هدف‌اش را محدود کرد و تصمیم گرفت که فقط محصولات لوکس و رده‌بالا تولید کنند. حال اولین نسل از لپ‌تاپ‌های وایو بدون وجود نام سونی، وارد بازارهای جهانی شده وما هم میزبان مدل‌های ۲۰۱۶ سری‌های S و Z شده است.

طراحی و ساخت؛ از گور برخواسته

اگر با لپ‌تاپ‌های سری S شرکت سونی کار کرده باشید، VAIO S برای‌تان کاملا آشنا خواهد بود. بدنه‌ی باریک و فوق‌العاده سبک وایو S از آلیاژ منیزیم ساخته شده است.

سونی وایو به‌علاوه، منیزیم به دمای کمتری برای ماشین‌کاری در مقایسه با آلومینیوم نیاز دارد و این موضوع، طول عمر محصول نهایی را افزایش می‌دهد. با وجود ضخامت و وزن بسیار کم‌اش، وایو S، بدنه‌ی مقاوم و مستحکمی دارد که به‌راحتی فشار و ضربه‌های ایجاد شده طی جابجایی و مصارف روزمره را تحمل کند. البته خبری از مقاومت در برابر نفوذ مایعات نیست و باید حواس‌‌تان به لیوان چای یا قهوه‌تان باشد.

با اینکه مدل‌های رده‌بالای سری Z شرکت VAIO در ژاپن ساخته و کنترل کیفیت می‌شوند، مدل‌های S، در چین ساخته ولی همچنان کنترل کیفیت‌شان در ژاپن انجام می‌شود. در جعبه‌ی سری S، در کنار آداپتور و کابل شارژ، یک کارت مخصوص تضمین کیفیت هم وجود دارد. بر روی این کارت، علاوه بر قدردانی از خریدار برای انتخاب لپ‌تاپ VAIO، این تضمین داده شده که این کالا با اینکه در چین سرهم شده ولی برای کنترل کیفیت به کارخانه‌ی اصلی وایو در آزومینوی ژاپن آمده‌اند. بنابراین نگران عبارت Made in China در پشت این لپ‌تاپ نباشید چون تک‌تک دستگاه‌های ساخته شده، توسط مهندس‌های وایو در ژاپن، کنترل کیفیت می‌شوند.

کیبورد و تاچ‌پد؛ جزیره‌ی ارگونومیک

سری وایو S یک لپ‌تاپ اداری/مهندسی است که برای قشر خاصی هم طراحی شده. کاربرانی هم که به سمت این نوع لپ‌تاپ‌ها می‌آیند، مصارف خاص خودشان را دارند. وایو S برای کسی نیست که در خانه می‌نشیند و فیسبوک‌اش را چک می‌کند. وایو S را مهندس یا مدیری می‌خرد که می‌خواهد به سریع‌ترین نحو ممکن و در هر زمانی، کارهایش را پیش ببرد. برای همچین قشری، قسمت‌های ورود اطلاعات یعنی کیبورد و تاچ‌پد اهمیت ویژه‌ای دارند. شرکت VAIO هم به همین دلیل، تدبیرهای خاصی برای مدل S دیده است. بارزترین ویژگی کیبورد این سری، که در مدل‌های پیشین‌اش هم وجود داشت، سازوکار لولاهای نمایشگر است؛ هنگامی‌که لپ‌تاپ را باز می‌کنید، این لولاها، پشت کیبورد را از سطح زمین بلند کرده و به آن شیب می‌دهند. این موضوع علاوه بر افزایش راحتی هنگام نوشتن، میزان فشار وارد شده به مچ دست‌ها را کاهش می‌دهد. حذف کردن بخش صفحه کلید عددی (Numpad) به VAIO کمک کرده تا کیبوردی با کلیدهای بزرگ را در سری S قرار دهد. البته این موضوع شامل حال کلیدهای کوچک چهارجهت اصلی نمی‌شود.

سونی وایو

اما تاچ‌پدی که وایو در سری S قرار داده همانند تاچ‌پدهای سری Z، بسیار کوچک است. این تاچ‌پد با اینکه حساسیت بالایی دارد و فرمان‌های دست‌تان را به‌سرعت تشخیص می‌دهد، ولی کوچک بودن‌اش، مسئله‌ی مهمی است که احتمالا مجبورتان می‌کند که یک ماوس تهیه کنید.

درگاه‌ها و اتصالات؛ اداری و سنتی

ترکیب درگاه‌های سری S نشان می‌دهد که شرکت وایو، مصارف اداری را هدف گرفته است. وایو S جزو معدود الترابوک‌هایی است که با وجود بدنه‌ی باریک‌اش، درگاه‌های شبکه‌ی LAN و VGA دارد. این دو کمک می‌کنند که بتوانید به سرعت به شبکه‌ی محل کار یا اتاق جلسات‌تان متصل شوید و همچنین وجود یک درگاه VGA به‌جای Mini DisplayPort هم، نیاز به تبدیل برای اتصال به پروژکتورها یا تلویزیون‌های قدیمی را از بین می‌برد. به‌علاوه، سه درگاه USB 3.0، درگاه HDMI و یک کارت‌خوان SD هم وجود دارند.

سونی وایو

اگر به دنبال درگاه‌های جدید و لوکس مثل USB Type-C، درگاه Thunderbolt یا حسگر تشخیص اثرانگشت هستید، قید سری S را بزنید.

عملکرد سخت‌افزاری و باتری؛ بیش از چیزی که نیاز است

وایو قرار است فقط محصولات رده‌بالا تولید کند، پس اگر به دنبال دستگاهی خوش قیمت با پردازنده‌ی i3 و هارددیسک هستید، سراغ لنوو یا ایسوس بروید. ضعیف‌ترین مدل وایو S، از پردازنده‌ی Core i5 استفاده می‌کند و ۸ گیگابایت رم دارد. به‌علاوه تمام مدل‌های VAIO S، از حافظه‌های پرسرعت SSD استفاده می‌کنند. اما یک چیز را در نظر داشته باشید، تمام مدل‌های سری S، فاقد تراشه‌های گرافیکی مجزا هستند. این یعنی حتی فکر بازی کردن با VAIO S را هم نکنید.

سونس وایوبرای مثال، مدل VJS131X0211B که یکی از ارزان‌ترین مدل‌های وایو S با نمایشگر ۱۳ اینچی به حساب می‌آید، از پردازنده‌ی ۶۲۰۰U استفاده می‌کند که از سری Core i5 و جزو پردازنده‌های با ولتاژ پایین است. مزیت پردازنده‌های با ولتاژ پایین این است که مصرف انرژی کمی دارند و شارژدهی باتری را افزایش می‌دهند ولی قدرت پردازنده‌های Core i5 معمولی را ندارند. با این وجود، ترکیب این پردازنده در کنار ۸ گیگابایت RAM و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی SSD با درگاه SATA، از پس هر کاری که یک مهندس یا مدیر لازم داشته باشد، برمی‌آید. قدرتمندترین مدل این سری، از پردازنده‌ی Core i7 6500U در کنار ۲۵۶ حافظه‌ی SSD با درگاه PCIe استفاده می‌کند.

سونی وایو

دوره‌ای که لپ‌تاپ‌های رده‌بالای VAIO توسط سونی تولید می‌شدند، شارژدهی زیاد باتری‌شان، یکی از مزایای اصلی این لپ‌تاپ‌ها به حساب می‌آمد. خوشبختانه این سنت، پس از جدا شدن VAIO از سونی هم حفظ شده است. طبق ادعای شرکت سازنده، VAIO S می‌تواند تا حداکثر ۹ ساعت شارژدهی کند. البته اعلام نشده که این ۹ ساعت دقیقا در چه شرایطی اتفاق می‌افتد. به هر صورت، در آزمون‌های انجام شده، نتایج مشابهی در تست مرورگری اینترنت پیدا کردیم. اگر قرار باشد با لپ‌تاپ‌تان به گشت‌وگذار در اینترنت مشغول باشید و این کار با نیمی از روشنایی نمایشگر انجام دهید، می‌توانید تا حدود هفت ساعت، از شارژر بی‌نیاز باشید. نکته‌ی جالب اینکه بر روی شارژر لپ‌تاپ، یک درگاه USB هم تعبیه شده که به کمک‌اش می‌توانید گوشی یا تبلت‌تان را هم به‌صورت همزمان با لپ‌تاپ، شارژ کنید.

نمایشگر و بلندگوها؛ سنگ تمام

اگر مک‌بوک‌ها و چند مدل لپ‌تاپ لوکس را کنار بگذارید، وایو S، یکی از بهترین نمایشگرهای موجود در لپ‌تاپ‌ها را دارد؛ این نمایشگر ۱۳ اینچی، دقت بالایی دارد (Full HD)، زوایای دیدش عالی است (فناوری IPS) و نور را منعکس نمی‌کند (روکش مات). نمایشگر VAIO S لمسی نیست و ممکن برای یک لپ‌تاپ مهندسی/مدیریتی، یک کمبود به حساب آید. بالای این نمایشگر هم یک دوربین با حسگری CMOS با دقت یک مگاپیکسل قرار دارد که می‌تواند ابزار خیلی خوبی برای برقراری تماس‌های تصویری باشد.

سونی وایو

جمع‌بندی؛ مایه‌ی افتخار سونی

جدا شدن VAIO از سونی ممکن است این حس را ایجاد کند که این لپ‌تاپ‌ها دیگر آن کیفیت و اصالت نمادین ژاپنی را ندارد. ولی واقعیت خلاف این موضوع است؛ VAIO به دستان خوبی سپرده شده. این شرکت که اکنون به‌صورت مستقل و تحت حمایت شرکت Japan Industrial Partners کار می‌کند، ذره‌ذره‌ی کیفیت و اصالت برند سونی را در لپ‌تاپ‌های‌اش حفظ کرده است.

سونی وایو

مزایا

  • بدنه‌ی فوق‌العاده سبک و باریک از جنس آلیاژ منیزیم با استحکام بالا
  • نمایشگر باکیفیت با روکش مات برای جلوگیری از انعکاس تصویر
  • کیبورد جزیره‌ای شیب‌دار با کلیدهای بزرگ و نور پس‌زمینه
  • عملکرد سخت‌افزاری سریع و شارژدهی زیاد باتری
  • جزو معدود الترابوک‌هایی است که درگاه LAN و VGA دارد

معایب

  • تاچ‌پد کوچک
  • نبود درگاه USB Type-C

 

منبع : magdigi

ارسال نظر

لطفا به سوال امنیتی پاسخ دهید *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.